15.5.11

Klefbekjes


Ingrediënten;
* 450 gr suiker
* 2 zakjes vanillesuiker
* flinke snuf zout
* 3 eetlepels water
* beetje citroensap
* 2 eetlepels stroop
* 55 gr (gezouten) roomboter
* 50 tot 100 ml ongeklopte room
* 50 ml melk

Doe de suiker, vanillesuiker en water in een pan. Niet te klein, want het kan overkoken en het is geen pretje dit van je gasfornuis of inductie af te moeten schrapen. Breng het op laag vuur al roerend aan de kook. Voeg dan het zout, citroensap en de boter toe. Zodra de boter gesmolten is de stroop toevoegen en blijven roeren tot het weer kookt. Voeg dan de room en de melk toe en laat dit op hoog vuur 15 minuten koken. Roer regelmatig. Niet proeven!! Je verbrandt je lippen, je tong of je vingers!!
Giet de klefbekjes-soep in een platte schaal met opstaande randen dat bekleedt is met een vel bakpapier. Laat het afkoelen.
Zodra het hanteerbaar is, kun je de plak eventueel dubbelvouwen om een dikkere plak te maken.
Zodra het een stevige plak is, laat het ook makkelijk los van het bakpapier. Snijdt of knip er repen van en daarna blokjes. Wentel ze om en om door wat poedersuiker als je niet wilt dat ze teveel verkleven met elkaar.

Klefbekjes zijn een kruising van caramel en babbelaars. Ze zijn ontzettend lekker.
Eén klein nadeel; zodra je ze door wilt bijten met je tanden, in plaats van lekker opsabbelen, krijg je het de eerst volgende minuten niet van je tanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen